Sminktetoválás

Szájtetoválás

Ahogy az idő halad, ajkaink elveszítik a telítettségüket, színüket, a természetes hatás csökken. Annak érdekében, hogy fiatalosak, szépek, ajkaink ápoltak maradjanak, különböző kozmetikai megoldásokat keresünk. Azonban ezek a kozmetikai szerek, rúzsok a szánk kiszáradásához vezetnek. Ráadásul napközben többször javítgatnunk kell sminkünket, hisz elkenődhet, a rúzsunk színe halványodhat, hiányos lehet, nem beszélve arról, hogy a szájhibák is kiütköznek rajta.

Mikor ajánlom?

– ha elégedett vagy a szád formájával, de nem elég élénk a színe
– ha kicsit változtatni szeretnél a formán, túl keskeny, vagy aszimmetrikus a szád
– ha szinte nincs is a szádnak kontúrvonala, és ezért szinte teljesen egybeolvad a környező bőrnek a színével
– ha sokszor volt herpeszed, és a nyoma átlátszik a szád szélein
– idősebb korban, amikor az arc természetes színei már halványodnak: egy friss színű szájtetoválással lakár 10 évet fiatalodhatunk.

Hogyan történik?

A letisztítás és fertőtlenítés után érzéstelenítem az ajkad. A forma berajzolása után, kiválasztjuk a megfelelő színt. A kontúr pigmentálása nem jár különösebb kellemetlenséggel, akár érzéstelenítő nélkül is elviselhető. Ahogy haladunk befelé, többször megállok érzésteleníteni, ez teljesen egyéni, hogy hányszor, hiszen mindenkinek más a fájdalomküszöbe.

Teljes szájsatír

A szájtetoválás ezen fajtájánál az ajkak teljes felületét besatírozzuk. Egy élénkebb színnel rúzsozott hatás érhető el vele, egy lágyabb, púderesebb színnel pedig visszafogottabb lesz az összhatás, épp csak kicsit kiemeljük az ajkaidat. A kontúr minden esetben része a tetoválásnak, csak “nem él külön életet”, azaz csak egy hajszálnyit hangsúlyosabb, mint a száj többi színe.

Lágysatír - Félsatír

Ebben az esetben a szájtetoválás színe az ajkak közepe felé fokozatosan elhalványodik.
Fontos tudnod, hogy élénk színnel nem ajánlatos félsatírt készíteni, mert könnyen “lenyalt rúzs hatást” érhetünk el vele, ami nem túl esztétikus ugye. Ezen kívül akkor is mérlegelni kell a félsatírt, ha az ajkaid keskenyek, ugyanis ekkor inkább csak egy vastag szájkontúrnak tűnhet a végeredmény, hiszen nincs kellő terület elmosni a színt az ajkakon.
Tökéletes választás viszont vastagabb ajaknál, és egy pasztell, világosabb színnel, amely hasonló a száj eredeti színéhez.

Szemhéjtetoválás

A letisztítás és fertőtlenítés után érzéstelenítem az ajkad. A forma berajzolása után, kiválasztjuk a megfelelő színt. A kontúr pigmentálása nem jár különösebb kellemetlenséggel, akár érzéstelenítő nélkül is elviselhető. Ahogy haladunk befelé, többször megállok érzésteleníteni, ez teljesen egyéni, hogy hányszor, hiszen mindenkinek más a fájdalomküszöbe.A szájtetoválás ezen fajtájánál az ajkak teljes felületét besatírozzuk. Egy élénkebb színnel rúzsozott hatás érhető el vele, egy lágyabb, púderesebb színnel pedig visszafogottabb lesz az összhatás, épp csak kicsit kiemeljük az ajkaidat. A kontúr minden esetben része a tetoválásnak, csak “nem él külön életet”, azaz csak egy hajszálnyit hangsúlyosabb, mint a száj többi színe.A szem kiemelésére, különböző smink technikákat alkalmazunk. A legelső általában a szemceruza vagy tus. Általában akik sminkelik magukat, ha másra nincs is idejük, a szemüket azért kihúzzák. Ha a sminktetoválás mellett döntesz, először gondosan átbeszéljük, megtervezzük, hogy melyik technika áll Neked a legjobban!

„A szem a lélek tükre!”

A szemhéj tetoválás olyan döntés, amely hosszú időre megoldja a sminkelés napi problémáit. A szemceruza állandó használatát teljes egészében el lehet felejteni. Biztosítja az állandó kifogástalan megjelenést, kiemeli a szem szép formáját. A hibátlan megjelenéssel az önbizalom is növelhető. Nem mindenki ismeri a sminkelés technikáit, sokan nem tudják, mi is áll számukra a legjobban. Egy-egy fontosabb esemény előtt általában felkeresnünk smink szakembereket, akik gyönyörű alkalmi sminket készítenek számunkra.
Miért ne lehetne ez állandó? Aki a szemhéj tetoválás mellett dönt, éjjel-nappal tökéletes sminkben tündököl.

Kinek ajánlom?

Mindenkinek. Ez az a sminktetoválás, amely tényleg mindenkinek csak jól állhat. Egy tökéletes kontúrvonal kiemeli szemedet, és hangsúlyozza a színét. Persze csak akkor, ha a vastagsága és hossza is harmonizál az arcoddal, szemeddel és egyéniségeddel.

Miért ajánlom?

– mert már ébredéskor “van szemed”, anélkül, hogy sminkeltél volna,
– mert időt spórolsz, hiszen nem kell rajzolgatnod reggelente a kontúrvonalat,
– mert napi 24 órában gyönyörű a szemed tőle, – nem kell folyton ellenőrizned, hogy elkenődött-e a sminked,
– mert imádni fogod strandon, uszodában, szaunában és sportolás közben is.

SOFT POWDER BROWS - Púderhatású szemöldöktetoválás

Ezzel a technikával ugyanúgy gyönyörűen kivetelezhető egy alig látható, extra természetes világos szemöldöktetoválás, és egy karakteresebb, sötétebb szemöldöktetoválás is. A végeredmény minden esetben a választott színektől, formától és a technikai kivitelezéstől függ. Így ha a porhatású szemöldöktetoválás tetszik, nyugodtan válaszd ezt még akkor is, ha egészen finom végeredményre vágysz. 

Mikor ajánlom?

– ha a bőrtípusod nem teszi lehetővé a szálazott technika elkészítését (kombinált, zsíros, tág pórusú, rozaceás)
– ha szemöldökfestés után szereted, ha a bőrödet picit “megfogja” a festék, ilyenkor érzed “jónak” a szemöldöködet

Miben más mint a hagyományos satírozott szemöldöktetoválás?

– ez a technika több színnel is készülhet, a speciális technikának köszönhetően az eleje világosabb, ezért kevésbé hangsúlyos
– nincs “kerete”, ezért sokkal finomabb és természetesebb, mintha csak szemöldökporral sminkelnénk ki a szemöldököt.

Mikroszálas szemöldöktetoválás

Miért annyira természetes?

– mert a betetovált szálacskák illeszkednek az eredeti szemöldök szálirányához
– mert a tetoválás színe harmonizál a meglévő szemöldököddel, a bőröd és a hajad színével
– mert az új szálrendezési technikáknak köszönhetően tökéletesen egybeolvad a saját szemöldökkel
 

Akkor válaszd, ha

– szinte “láthatatlan” szemöldöktetoválásra vágysz
– van szemöldökszőröd, csak itt ott hiányos, és kimondottan vékony szőrszálakból áll
– bőröd egyáltalán nem zsíros, nem rosaceás, pórusaid zártak

Utókezelési tájékoztató

Tetoválást követően a kezelt bőrfelületen a szín sokkal sötétebb a választott színtől. Ennek oka, hogy a pigment beoxidálódik és egy var képződik rajta. A varasodás mindenkinél egyedi, de általában 1 hét, kivéve a szájnál, ott 3., 4. napon leesik a seb. Szemöldök és szemhéj kontúr esetében egy vastagabb seb képződik, míg szájsatír és szemhéjsatír esetén finom hártyaszerű pörk képződik.
A tetovált bőrfelületet a kapott krémmel naponta 3-4x nagyon vékonyan be kell kenni fültisztító pálcikával. Koszos kézzel semmiképpen NE nyúljunk a felülethez, mert elfertőződhet!
Az első 24 órában előfordulhat a felület levedzése. Ez esetben nedves (nem vizes) vattával egy határozott mozdulattal le kell törölni, vagy óvatosan tiszta zsebkendővel felitatni és ezután újra kell krémezni! 24 óra elteltével már nem szabad semmilyen törlő, dörzsölő, piszkáló mozdulattal hozzányúlni a bőrhöz!
A bőrön képződő sebet piszkálni, vakarni, kapargatni, szedegetni szigorúan TILOS! A felső hámréteg hiányában a bőr sérülékeny, akár hegesedést is okozhatunk vele. Illetve ilyen esetben foltosan gyógyul a tetovált felület. Kellő odafigyeléssel és a szabályok betartása mellett sosem lesz foltos a tetoválás. Lehet halványabb, de a pigment mindig egyenletesen marad a bőrben!
Amíg a varasodás tart TILOS uszodába, szaunába, szoláriumba menni! A felületet nem érheti víz! A felázott felületen nem tud kellően beépülni a pigment, uszodában, strandon, szaunában fertőzéseknek is van kitéve! Szoláriumozás, közvetlen napozás a tetoválástól számítva 3 hétig TILOS! Utána is fényvédő használata ajánlott!
Sminkelni sem szabad a seb leeséséig, még alapozó sem érheti a felületet! Csak az adott utókezelő érheti a bőrt! Nem szabad kozmetikai kezelésre menni! Savas bőrhámlasztó kezelés és a felület befestése max. 4 hét elteltével lehetséges, de tudni kell mindkét eset a pigment halványodásához vezet.
Szemhéj és szájtetoválás esetén előfordulhat másnap duzzanat, feldagadás. Ez teljesen normális folyamat. Kálcium pezsgőtabletta segíthet a gyógyulásban. Borogatni lehet, de csak SZÁRAZ hideggel! Nedves dologgal való borogatás esetén a bőr felszívja a vizet és 2-3x akkorára dagad. A seb leesése után hirtelen eltűnik a sötét terület és helyette egy nagyon világos bőrfelület látható. Ennek oka szintén a hámréteg hiánya. Ennek begyógyulása 28 napot vesz igénybe, ennyi idő kell ahhoz, hogy a szín is teljesen begyógyuljon! Az ez után is világosnak tartott felület korrekciónál sötétíthető, változtatható!
A korrekció lényege, hogy több pigmented juttassunk a bőrbe, illetve minden felmerülő problémát korrigálhassunk! Ide tartozik:
• Szemhéj kontúr vastagítása, ívének hosszabbítása
• Szemöldök színének sötétítése, estleg világosítása, minimális formai változtatása
• Szájsatír színének változtatása, erősítése.
Formai és technikai módosítást a korrekció nem tartalmaz!
A tetovált felület bármilyen módon való károsítása a gyógyulási folyamat alatt (direkt kaparás, bármilyen kozmetikai kezelés, lézeres beavatkozás, szoláriumozás stb) a garancia elvesztését jelenti!