Vízhiányos, érett bőr

Bőrünk öregedését számos tényező befolyásolhatja. Ilyen példának okáért az életmód, a genetika, a bőrápolási szokások, a hormonváltozás, a munkahelyi viszonyok, stb. A bőr a kor előrehaladtával vékonyodni kezd, törékennyé válik. Mivel a faggyúmirigyek működése miatt sejtjeinek víztartalma jelentősen csökken, a bőr szárazzá, gyakran hámlóvá válik, emellett megjelennek a mélyebb vonalú ráncok.
Természetes folyamat, hogy az életkor változásával bőrünk szerkezete is változik. Az elasztin- és kollagénrostok vastagsága egyenetlenebbé válik, szerkezetük veszít rendezettségéből, ezáltal romlik a bőr tömörsége. A lecsökkent hialuronsav-tartalom, a gyenge vízfelvevő és -megtartó képesség rugalmatlanságot eredményez. Emellett pigmentfoltok, májfoltok, hajszálértágulatok jelennek meg. A nyirokerek és véredények megvastagodása lassítja a nyiroknedvek és a vér keringését, ezzel lelassul a sejtek közötti anyagcsere is:

A vízhiányos, érett bőr kezelése:

Az érett bőr rendszeres és megfelelő ápolásával késleltethetjük, illetve korrigálhatjuk az öregedési folyamatokat. Törekednünk kell arra, hogy a kezelés kíméletes legyen, ugyanakkor hosszantartó hatást biztosítson. Ennél a bőrtípusnál kiemelten fontos a bőr mélyebb rétegeiben is javítani és fenntartani a hidratáltsági állapotot.
Általában 40 éves kor felett már ebbe a kategóriába sorolhatjuk vendégünket és a kezelési terv kialakításánál is komplexen kell gondolkodnunk.